Raguž o opasnostima iza ugašenih kamera: Za raspodjelu novca i kadrovanje, blokada ne postoji

Slaven Raguž, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije i predsjednik Hrvatske Republikanske stranke, osporava tvrdnje o blokadi vlasti na državnom nivou.

Prema njemu, takva blokada je medijski spin koji ne može uticati na federalni nivo vlasti. Izjavio je za BHRT da ne postoji blokada vlasti na nivou države te da se političari brzo dogovaraju kad su kamere isključene.

“Nema blokade vlasti na nivou države. Kada vidite raspodjelu novca i kadrovanje, sve ono što po naslovnicama čitamo, sve tzv. blokade, njih nema. Kada njima treba da se dogovore oko kadrova i utroška novčanih sredstava oni se dogovore brzo, jer kamere nisu tada upaljene. Kamere su upaljene na međunacionalnu netrpeljivost, na secesionističku retoriku Milorada Dodika, na izmjene Izbornog zakona Dragana Čovića i napade između SDA i Trojke. Kada se kamere ugase oni se svi itekako dogovore”, rekao je Raguž za BHT1 uživo.

Raguž je kritizirao dokument o sigurnosti u entitetu koji su sastavila kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, nazivajući ga bajkom, posebno za većinski hrvatska područja.

“Nema koprucije, privrednog kriminala… Kod nas teče med i mlijeko. Informacija je dokument definisan kao priča za malu djecu”, naglašava Raguž.

Istaknuo je nedostatak informacija o kriminalu te upozorio na situaciju u Federalnoj upravi policije, koja je, prema njegovim riječima, “obezglavljena” zbog uhapšenja najviših funkcionera.

Raguž je istaknuo potrebu za radom na prevenciji kriminala te naglasio da žrtve i počinitelji trebaju biti jednaki pred zakonom, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79