Ramić (SDA) za sve krivi Konakovića i Heleza

Ramić (SDA) za sve krivi Konakovića i Heleza


Edin Ramić, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine, komentarisao je za N1 navode, da ipak nije riječ o vojnicima Republike Srbije, nego o kadetima koji hodaju Prijedorom, Kozari i Bratuncem. Njegovo mišljenje je da je to samo pokušaj pravdanja, da je ovdje riječ o pravim vojnicima, odnosno Vojsci Srbije.

“Dakle, oni su komponenta Vojske Srbije, njihovi nasljednici su starješine i taj pokušaj obrazloženja ne pije vode. Doživio sam šok kao svaki građanin, kad mislimo da ne može gore, Trojka nam pokazuje da uvijek može gore”, kaže Ramić.

Potpuno su nedorasli pozicijama koje obavljaju (op.a. misleći na Zukana Heleza i ostale iz Vijeća ministara BiH), smatra Ramić, i nažalost ta priča, dodaje, kreće od zakona o prebivalištu, dolaska helikoptera, dolaska Oružanih snaga…

“Sutra će nam doći vojska Srbije u radnim odjelima sa naoružanjem, pa će opet izaći ministar da nešto objasni. U međuvremenu se dešavaju performansi u kojem se hvališe sistem odbrane, a u suštini ne radi svoj posao. Nije ovo samo odgovornost ministra odbrane nego kompletnog Vijeća ministara, koji nemaju vremena da se bave svojim poslom jer je cilj podijeliti pozicije i sredstva.

A u situaciju u kojoj vi zvanično budete obaviješteni da će vam doći komponenta Vojske Srbije i vi ne vidite nikakav problem, to je onda samo znak potpunog nerazumijevanja pozicije u kojoj se nalazite”, zaključio je Ramić.

U javnosti danas stižu brojne reakcije na snimke na kojima se vide vojnici u uniformama Vojske Republike Srbije kako hodaju Prijedorom, Kozari i Bratuncem, a član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zbog toga je za sutra zakazao sastanak s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

@crnahronikaofficialVojske Srbije održala svečani defile kroz Prijedor

♬ original sound – crnahronikaofficial


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija