Ramiz Vikalo, sudski policajac, spasio sugrađanina iz rijeke u Srebreniku

U Srebreniku, nedaleko od pomoćnog stadiona OFK Gradina, stariji muškarac je pao u korito rijeke Tinje. Srećom, djeca iz obližnjeg naselja Bare svjedočila su trenutku kada je muškarac pao u hladnu rijeku i odmah su počela dozivati u pomoć.

Ramiz Vikalo, sudski policajac koji živi u neposrednoj blizini mjesta događaja, bez oklijevanja je skočio u vodu i uspio spasiti čovjeka koji je već bio na izmaku snage.

“Tinja je već nosila ovog čovjeka i izgledao je beživotno, praktično se već počeo utapati. Voda je na ovom mjestu duboka više od jednog metra, i uspio sam ga nekako izvući na nasip, dao sam mu vještačko disanje i na svu sreću sve se završilo bez tragičnih posljedica”, izjavio je Ramiz.

Ovim hrabrim činom Vikalo je praktično spasio život starijem muškarcu.

Ubrzo nakon toga na lice mjesta stigla je patrola policije, kao i služba hitne medicinske pomoći koja je zbrinula nesretnog starca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79