Ramizu iz Zenice nego bacio bombu na BMW-a: “Znamo ko je, policija ga štiti”

Redakciji portala Crna-Hronika javila se porodica Burdalić kojoj su za sada nepoznate osobe postavile ekspolozivnu napravi ispred njihove garaže u kojoj je bilo parkirano vozilo marke BMW X5.

U jutarnjim satima oko 10h (8.2.2024 godine) u ulici Bulevar Kralja Tvrtka 1, na broju 7 na podzemnoj garaži došlo je do eksplozije nepoznate naprave.

Kako nam kaže Ramiz Burdalić, u četvrtak ispred njegove garaže primjetio je neobične novine te je odmah posumnjao da je nešto što ne bi trebalo biti tu. Njegovom analizom primjetio je kašiku i spravu za detonaciju.

“Policija ne radi svoj posao. Bomba mi je podmetnuta između garažnih vrata gdje je aktivirana bomba na dodir. Kada sam prišao garažnim vratima, u novinama je bomba bila zamotana. Nisam htio otključavati garažu dok ne vidiš ta je detaljno.

@crnahronikainfo

Eksplozija 8.2.2024. Zenica

♬ original sound – CRNA Hronika

Kad sam vidio šta je u novini, tj kad sam poderao malo novine vidim da je kašika. Tu sam primjetio da je to bomba koja je napravljena da brzo eksplodira i da me brzo ubije.

Potrčao sam pet metara, eksplodira bomba i rani me tu. Dođe policija, hitna dođe sve.  Oni znaju ko je napadač ali se još to lice ne hapsi jer ima nekog u MUP-u. Ima nekoga u unutrašnjoj kontroli i u PS Centar. Oni su u srodstvu, daidža i rođak su mu policajci.” – izjavio je Ramiz Burdalić za portal Crna-Hronika.

Kako je kazao portparol MUP-a ZDK Samir Valentić, prilikom otvaranja vrata garaže došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave unutar garaže te tom prilikom oštećeno vozilo marke BMW i još dva vozila koje su se nalazila na suterenu. Prema informacijama, osoba B.R. se žalio na bolove u nozi ali nije bilo vidnih povreda. – kazao je Valentić.

 

Objavljuje @crnahronikabih
Prikaži u Threadsu

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79