Potvrđena doživotna robija Džoniću

Prema saopštenju suda, jedina promjena u odnosu na prvostepenu presudu odnosi se na uračunavanje vremena provedenog u pritvoru u izrečenu kaznu doživotnog zatvora. Ostali dijelovi presude su potvrđeni, a žalba branioca okrivljenog je odbijena.

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić Gorana (57), Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), koje se dogodilo 26. septembra 2021. godine.

Ova korekcija u presudi ima za cilj preciziranje vremena kada okrivljeni može podnijeti molbu za uslovni otpust. Prema zakonu, lica osuđena na kaznu doživotnog zatvora mogu to učiniti nakon izdržanih 27 godina kazne, pri čemu se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru.

Tokom suđenja, Goran Džonić je negirao svoju krivicu, no sud je ipak donio odluku u skladu sa dokazima i argumentima tužilaštva.

Pored teške likvidacije, Džonić je osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Važno je napomenuti da je istraga u ovom slučaju također obuhvatila i druge osobe, poput braće Aleksandra i Kostadina M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni oslobođeni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Ova potvrđena presuda predstavlja pravnu pravdu za žrtve i njihove porodice te šalje snažnu poruku o nedopustivosti takvih zločina u društvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79