Ramo Isak sutra organizuje veliki sastanak policije u Neumu

Sutra je u Neumu zakazan sastanak 10 kantonalnih policijskih komesara sa ministrom FMUP-a Ramom Isakom – saznaje Crna-Hronika.

Ovom sastanku uz Isaka i komesare, od kojih dobar dio još uvijek nije potvrdio dolazak, planiran je dolazak i premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića i zamjenika predsjednika SDP Vojina Mijatovića.

Sastanak policije zbog krize u FUP-u

Cilj ovog sastanka je kako saznaje Crna-Hronika upoznavanje policijskih komesara sa novim Isakovim kadrovskim rješenjem za v.d. direktora FUP-a nakon hapšenja dosadašnjeg v.d.direktora Vahidina Munjića ali i upoznavanje policijskih komesara sa privođenjem u FUP-u.

Portal Crna-Hronika nezvanično saznaje da Ramo Isak neće helikopterom doći u Neum, nego službenim automobilima.

Kako su službene osobe izbjegle Ramu Isaka: “Njegov prvi čovjek uhapšen a on tvrdio da nije…”

Nakon što je danas u akciji MUP-a KS uhapšen Vahidin Munjić, v.d direktora FUP-a, imenovan je rukovodilac koji će upravljati ovom policijskom agencijom.

Radi se o Nurudinu Hafizoviću, glavnom inspektoru FUP-a. On će potpisivati akte kako bi FUP normalno funkcionirao. Novi privremeni upravitelj FUP-a, po zamisli Rame Isaka bi trebao biti u javnosti višestruko kompomitovani Nurudin Hafizović.

Podsjećamo, u zajedničkoj akciji MUP-a KS, SIPA-e i OSA-e BiH kodnog naziva “Black Tie 2” uhapšene su 23 osobe.

Hafizović će mijenjati Munjića kao direktor FUP-a dok je ovaj iza rešetaka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79