Ramo Isak: Svi koji su podržavali na Instagramu Sulejmanovića će biti ispitani!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio.

Kako je saopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK.

“Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, naveo je Mušinović.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je izvršio stravični zločin u Gradačcu. Nakon što je pretukao svoju bivšu suprugu, usmrtio je pucnjem iz pištolja, a sve je prenosio uživo na Instagramu. Među komentarima je bilo i onih koji su podržali ovaj svirepi čin. Sulejmanović je usmrtio i komšiju te njegovog sina te ranio tri osobe od kojih je jedna policijski službenik. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79