Regija BiH Raspodjela direktorskih pozicija: Evo koja stranka će imenovati direktore u Ze-do kantonu!

Raspodjela direktorskih pozicija: Evo koja stranka će imenovati direktore u Ze-do kantonu!

Na sastanku koalicije koja čine vlast u Zeničko-dobojskog kantona, a na kojem su prisustvovali predstavnici BHI KF (Fuad Kasumović), SDP, DF,NiP, HDZ, NES i Naša stranka usaglašene su raspodjele dijela rukovodnih pozicija-direktora koje su u nadležnosti ZDK.  

Tako je Demokratska fronta dobila Kantonalnu bolnicu (dosadašnji direktor je bio iz SDA) i Javnu ustanovu centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, piše Zos radio.

SDP je dobio JP ŠPD Zavidovići (direktor je bio iz SDA), Zavod za bolest ovisnosti i zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK.

Naša stranka je dobila Pedagoški zavod (direktor je bio iz SDA), NiP je dobio Službu za zapošljavanje ZDK (do sada je direktor bio iz HDZ-a) i Institut za zdravlje i sigurnost hrane (direktor je bio iz SDA)

HDZ je dobio direktorsku poziciju JU Penzionerski dom Zenica, NES je dobila Kantonalnu uprave civilne zaštite (trenutno je direktor kadar SDA), dok je BHI KF (Fuad Kasumović) dobio Zavod zdravstvenog osiguranja (trenutno je direktor Omer Škaljo), Direkciju za ceste (do sada je bilo pod kontrolom NES-a) i Kantonalnu upravu za inspekcije (trenutno je direktor iz NES-a).

Do sada je najviše rukovodnih pozicija imala SDA, pa NES i HDZ. SDA je ostala bez ijedne pozicije s obzirom da nije dio vlasti, dok su NES i HDZ zadržali dio pozicija.

NES ZDK je ispao najveći gubitnik u novoj koaliciji (iako su “dali presudnu 18 ruku” za novu Vladu ZDK) jer su u prošlom sazivu Vlade imali četiri ministarstva (MUP, Promet i komunikacije, Rad i socijalnu skrb i Ministarstvo zdravstva) i nekoliko važnih rukovodnih-direktorskih pozicija, poput inpekcija i zavoda za zdravstveno osiguranje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM