Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu: U Crnoj Gori u ropstvu držali 90 ljudi

Crnogorska policija objavila je danas da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhitila osam osoba osumnjičenih da su organizatori kriminalne skupine, koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare.

“Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije”, priopćila je policija i dodala da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.

U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.

U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79