Razbojnik na biciklu hara Dobrinjom: Ženama otima torbe i nestaje u mraku

U sarajevskom naselju Dobrinja odnedavno se proširila informacija o drskom razbojniku koji, pod okriljem mraka ili magle, napada isključivo žene, kojima otima torbice.

Ovaj razbojnik se u odnosu na druge ističe jednim posebnim detaljem – prevoznim sredstvom. On, naime, prilikom pljačkanja koristi bicikl, koji mu omogućava da se velikom brzinom udalji s mjesta napada.

Žrtve vjerovatno vreba i prati, pa tako kad ugleda ženu, koja je najčešće sama i na “zgodnom” mjestu, strgne joj torbicu i pobjegne. Sve bude gotovo za nekoliko sekundi, prenosi Faktor.

– Ukradena torba sa novčanikom, na Dobrinji. Ako neko pronađe novčanik sa dokumentima, molila bih da mi se javi. Momak na biciklu mjesec dana napada žene i krade – napisala je na Facebooku jedna korisnica ove društvene mreže.

Na tu objavu reagirale su i druge žene, koje su također ustvrdile da su čule za ovakve napade.

– Nedavno sam i ja čula na trolejbuskoj dvije žene baš razgovaraju o momku na biciklu koji krade – ustvrdila je jedna, dok je druga kazala kako i u Istočnom Sarajevu “operira” razbojnik na biciklu, te je vrlo moguće da se radi o istoj osobi.

Žene podijelile svoja iskustva na društvenoj mreži Facebook

Tragom ove informacije kontaktirali smo MUP Kantona Sarajevo, odakle nam je potvrđeno da su policiji na području općine Novi Grad posljednjih nekoliko mjeseci zaista prijavljivani ovakvi slučajevi.

– Obaviještavamo Vas da je Četvrtoj PU, u mjesecima oktobru, novembru i decembru 2018. godine izvršeno po jedno krivično djelo “teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način” u ulici Želimira Vidovića Kelija, od strane NN izvršioca. Također, provjerom u evidencijama, utvrđeno je da je u ulici Aziza Sokolovića u mjesecu oktobru 2018. godine izvršeno jedno krivično djelo “teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način” od strane NN izvršioca – naveli su u odgovoru na naš upit iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija poduzima potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja ovih slučajeva.

Sve dok ne bude otkriven počinilac ženama se savjetuje da budu oprezne i izbjegavaju pusta i mračna mjesta, gdje bi mogle predstavljati laku metu za ovog ili slične razbojnike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79