Razmatranje uvođenja Amber Alert sistema u FBiH na sastanku sa ministrom Isakom

Foto: Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

Danas je u Federaciji Bosne i Hercegovine održan konsultativni sastanak na kojem se raspravljalo o uvođenju Amber Alert sistema.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i predstavnici Federalne uprave policije su zajedno s predstavnicima ambasade SAD-a u BiH i predstavnicom Centra za sigurni internet razmotrili mogućnosti implementacije ovog sistema.

Ministar Isak, kako se navodi, prepoznao je važnost uvođenja Amber Alert sistema te je kontinuirano koordinirao s direktorom Federalne uprave policije kako bi se ispitala mogućnost implementacije ovog sistema.

Na sastanku je postignut dogovor o organiziranju dodatnog sastanka kako bi se precizirale aktivnosti koje su potrebne kako bi se Amber Alert sistem uspostavio u narednom periodu.

Amber Alert sistem funkcionira putem širenja informacija o nestanku djeteta putem različitih medija poput mobilnih telefona, interneta, televizije, radija, plakata i drugih javnih kanala informiranja.

Ovakav način širenja informacija ima za cilj alarmirati širu javnost kako bi doprinijele pronalasku nestalih osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79