Reakcija na reakciju: Iz SDA ističu dodatni motiv bh. dijaspori da glasa na općim izborima

Reakcije predstavnika vlasti entiteta RS na poziv predsjednika Bakira Izetbegovića upućen bh. dijaspori da iskoriste svoje pravo, te da se registruju i glasaju na narednim Općim izborima, sigurno će biti dodatni motiv našim građanima u iseljeništvu da to pravo i iskoriste – istakao je poslanik u Narodnoj skupštini RS (NSRS) i član Predsjedništva SDA Senad Bratić.

Smatra da optužbe iz SNSD-a da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović tim pozivom „potvrdio uzurpatorske težnje Bošnjaka“, potvrđuje da vlast entiteta RS vrši aparthejd i da Bošnjake i sve ostale nesrbe tretiraju kao građane koji nemaju i ne trebaju uživati bilo kakva prava.

(VIDEO) Izetbegović u Njemačkoj poziva dijasporu na masovan izlazak na izbore: “Promijenimo odnose u BiH”

– Nakon genocida, masovnih ubistava i zlostavljanja, te sistematskog etničkog čišćenja sa prostora entiteta RS, vlast predvođena Miloradom Dodikom bi Bošnjake spriječila i da glasaju.

Upravo takav odnos će sigurno biti najveći poticaj našoj dijaspori da se u narednom periodu pravovremeno registruju i da iskoriste svoje biračko pravo, te da na taj način ne dozvole realizaciju ratnih ciljeva političkim sredstvima i da svojim glasovima u jednom danu u potpunosti promijene stanje u BiH – istakao je Bratić.

Oštre reakcije iz RS-a na izjave Izetbegovića: U Njemačku otišao da najavi “zloupotrebu glasova iz dijaspore”

Takođe je istakao da “bošnjačka dijaspora u svojoj domovini nije i ne može biti ‘uzurpator’, ali će sasvim sigurno biti presudna politička snaga koja će zaustaviti diskriminaciju prema Bošnjacima i uskraćivanje osnovnih ljudskih prava od aktuelne političke pozicije u entitetu RS-a”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79