Reis Kavazović pozvao građane da glasaju: To je naša dužnost!

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović jedan je od mnogih koji su uputili poziv građanima u dijaspori da se registruju i glasaju na Općim izborima u oktobru.

Poručio je da su u oktobru ove godine izbori u BiH za sve razine vlasti.

Pozivam vas da se registrirate i da izađete na izbore. Naša domovina očekuje od svih nas da damo svoj doprinos, da očuvamo zemlju i naš narod, da ostane politički narod u BiH. Pozivam vas da učinite ono što je do vas. Ako niste u stanju registrirati se, možemo to razumjeti. Ali ako ste u stanju, a iz nekih razloga to ne učinite, onda nemojte nas same kriviti u Bosni i Hercegovini za ono što nećemo biti u stanju sami odbraniti. Pozivam vas da se registrujete i da se odazovete na izbore. Domovina Bosna i Hercegovina zove sve nas i očekuje od nas da učinimo ono što je naša dužnost, a dužnost je da je sačuvamo za generacije koje dolaze – poručio je Kavazović.

Podsjećamo da rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH na oktobarskim izborima ističe 19. jula 2022. godine.

Prijave za glasanje izvan BiH se dostavljaju samo elektronski putem portala e-Izbori dostupnom na web stranici Centralne izborne komisije BiH ili putem telefaksa na slјedeće brojeve: +387 33/251-333 i +387/33 251-334. Sve informacije u vezi s glasanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba ili putem Info-linije +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili elektronskim putem na e-mail: info@izbori.ba. Korisnici portala e-Izbori se za tehničku podršku pristupa portalu mogu obratiti na e-mail adresu ikt.podrska@izbori.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79