Rekonstrukcija Sarajevske pijace Kvadrant: Radnici se neće vratiti još nekoliko sedmica

Rekonstrukcija Sarajevske pijace Kvadrant: Radnici se neće vratiti još nekoliko sedmica


Sarajevska pijaca Kvadrant, koja je pretrpjela štetu u požaru koji je izbio početkom novembra, još uvijek je pod rekonstrukcijom, a radnici se neće vratiti na svoja radna mjesta još nekoliko sedmica.

Požar, koji je prouzrokovao eksploziju plinske boce, gotovo je potpuno uništio pijacu, ostavljajući radnike bez posla.

Od tada, radnici koji rade na obnovi svakodnevno su prisutni na pijaci, a trenutno se izvode završni radovi na postavljanju krovne konstrukcije.

Jasmin Terović, direktor KJKP Tržnice-Pijace, izjavio je za Klix: “Sljedeći korak je razvođenje elektro instalacija i vatrodojavnog sistema. To bi onda trebalo biti to.” Međutim, dodao je da se kraj radova očekivao i ranije, ali su se “javne nabavke razvukle duže nego što smo mislili”.

Terović ističe da još uvijek ne može precizirati kraj radova zbog tekućih administrativnih procesa: “Neke nabavke su još u toku – javni pozivi, tenderi i tako dalje, pa se ne zna da li će biti žalbi ili neće za materijale koji se trebaju naručivati itd.”

Iako direktor naglašava da je sve što je bilo u njihovoj moći obavljeno brzo, administrativni procesi koji zavise od drugih faktora otežavaju prognoziranje završetka radova. “Ono što je bilo do nas, mi smo brzo uradili, ali ovaj dio kad zavisite od drugih baš i ne možete planirati”, kazao je Terović.

Upitan o kontaktu s predstavnicima stanara koji žive u obližnjoj zgradi, koju je također zahvatio požar, Terović je izjavio da trenutno nema kontakt s njima i da slijedi smjernice Kantona Sarajevo, koji je osnivač.

“Mi smo u dogovoru sa osnivačem – Kantonom Sarajevo, u tom pravcu idemo. Šta će dalje biti, zaista ne znam. Sve sigurnosne mjere će biti ispoštovane na pijaci”, zaključio je Terović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija