Rekordan broj prijava za subvenciju za rješavanje stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo

Rekordan broj prijava za subvenciju za rješavanje stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo


Više od 1.200 mladih iz Kantona Sarajevo podnijelo je prijave na javni poziv Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, kojim ostvaruju pravo na subvenciju za rješavanje stambenog pitanja. Rekordan broj prijava postignut je u okviru ovogodišnjeg budžeta od 5,5 miliona KM predviđenog za tu namjenu.

Prvobitna namjera bila je dodijeliti mladima koji ispune uslove poziva iznos od 12.000 KM, ali s obzirom na veliki broj prijava i trenutne ekonomske izazove, razmatra se opcija raspodjele sredstava na manji broj aplikacija s punim iznosom ili većeg broja aplikanata s manjim iznosom novca.

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo najavljuju inicijativu za izdvajanje dodatnih sredstava kako bi se omogućilo isplatu punog iznosa od 12.000 KM onima koji ispune uslove.

Ministar komunalne privrede Bojan Bošnjak izjavio je za Klix.ba da će Ministarstvo razmotriti sve moguće opcije i inicirati povećanje budžeta kako bi se zadovoljili zahtjevi korisnika sredstava. Bošnjak naglašava odgovornost prema budžetu i prioritete, ističući važnost unapređivanja procedura za aplikante.

“Svaka inicijativa koja će unaprijediti prava građana dobro dođe. Transparentnost i konkretno usmjerene mjere donose prave efekte”, zaključio je Bošnjak.

Očekuje se da će javnost biti blagovremeno obaviještena o konačnoj odluci Ministarstva i eventualnim promjenama u iznosu subvencija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija