Osumnjičenik iz Modriče nezakonito podigao preko 100.000 KM iz sportskog kluba

J.M. iz Modriče suočava se s krivičnim prijavama jer je, prema tvrdnjama Policijske uprave Doboj, nezakonito podigao više od 100.000 KM iz sportskog kluba u kojem je bio zaposlen. Policijski službenici su podnijeli Izvještaj protiv njega.

Osnažena sumnja postoji da je J.M., u svojstvu odgovorne osobe u sportskom društvu iz Modriče, u razdoblju od jula 2017. do marta 2021. godine, nezakonito povukao novac s računa u ukupnom iznosu od 104.250 KM, ne pruživši pritom odgovarajuće poslovne knjige koje bi odražavale stanje i promjene financijskih transakcija.

Osumnjičen je za izvršenje krivičnog djela “Povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja te njihovo falsificiranje ili uništavanje,” kako je navela Policijska uprava Doboj.

Očekuje se daljnja istraga kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice o ovom slučaju i potvrdile optužbe koje su podnesene protiv J.M.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79