Restoran Agape, u vlasništvu Dodikove kćerke Gorice, platio kaznu i neće biti zatvoren

Iz menadžmenta restorana Agape saopšteno je danas da ovaj restoran nastavlja sa radom u skladu sa svim propisanim mjerama za sprečavanje širenja kronavirusa, kao i svim drugim zakonskim propisima.

Podsjetimo da je vlasnica restorana kćerka Milorada Dodika, Gorica.

U saopštenju se navodi da nijedna izvršna mjera bilo kojeg inspekcijskog organa o zatvaranju i zabrani rada restorana nije na snazi, a da su informacije o zabrani zatvaranja “dio prerano pripremljenih i objavljenih medijskih izvještaja”.

Izražavaju nadu da je u pitanju nenamjerna greška Odjeljenja za inspekcije poslove Gradske uprave Banja Luke.

Podsjeća se da je gradsko Odjeljenje za inspekcijske poslove jučer oko 20 sati odlučilo da zatvori i zabrani rad restoranu Agape u tržnom centru Delta Planet na sedam dana, a nakon obavljene kontrole prema prijavi, kako je navedeno, “radnika Odjeljenja komunalne policije”.

“Prema navodima iz zapisnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, prekršili smo mjeru za ublažavanje širenja virusa Covid-19 koja predviđa da bašta lokala mora biti otvorena sa najmanje tri strane. Pet od deset šajbi u bašti lokala bilo je otvoreno u trenutku dolaska inspekcije, a u bašti od 200 kvadratnih metara je bilo 11 gostiju”, stoji u saopštenju.

Iz menadžmenta ovog restorana dodaju da zapisnik Odjeljenja za inspekcijske poslove potvrđuje da su se gradski inspektori u 21.50 sati konsultovali sa glavnim Republičkim zdravstvenim inspektorom, nakon čega je utvrđeno da nije napravljen nijedan prekršaj za koji je previđena mjera zatvaranja lokala i zabrane rada.

Ko je vršio pritisak na inspektore da zapečate restoran Dodikove kćerke

“Potom je gradsko Odjeljenje u zapisnik navelo da će zbog dijela zatvorene staklene šajbe vlasnicima biti izdat prekršajni nalog, a ne zabrana rada i zatvaranje, kakva je bila prvobitna namjera Odjeljenja”, dodaje se u saopštenju.

Menadžment Agapea poručuje da će ovaj restoran, koji od otvaranja bilježi brojne posjete inspekcije prema različitim prijavama, nastaviti, kao i do sada, da posluje u skladu sa svim važećim propisima, potrebama i željama svojih gostiju, te interesima svojih 60 zaposlenih.

“Ukoliko se u bilo kojem trenutku utvrdi da smo prekršili neku od mjera, snosit ćemo posljedice i preuzeti odgovornost da budemo primjer svim ugostiteljima da mjere moraju da se poštuju u interesu zdravlja svih naših gostiju, zaposlenih i društva u cjelini”, navodi se u saopštenju.

Menadžment Agapea izražava nadu da će “inspekcije objektivno utvrditi da nisu ugrozili zdravlje gostiju i zaposlenih, te da će, kao i do sada, ostati pozitivan primjer za poštovanje svih propisa, uprkos brojnim prijavama i inspekcijskih kontrola koje su dio svakodnevice od otvaranja restorana” – piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79