Riječni kruzer sa 100 putnika stigao u Luku Brčko

Riječni kruzer “Victor Hugo” uplovio je sinoć u brčansku “Luku” s putnicima iz Europe, što označava početak sezone riječnog turizma u regiji. Sa 100 putnika, kapetan na kruzeru Rudolff Volker rekao je da mu je ovo jedna od najdražih plovidbi i tehnički najzahtjevnija jer počinje u Budumpešti, a završava u Sisku s nekoliko pristajanja u Beogradu, Brčkom i Slavonskom Brodu.

Putnici, uglavnom penzioneri iz Švicarske, Belgije, Holandije i skandinavskih zemalja, imaju priliku istražiti Brčko prije nego što se kruzer uputi dalje prema Sisku, uz nadu da će vodostaj Save dopustiti uživanje u plovidbi.

Turistička organizacija Brčko distrikta, predstavljena od strane člana Upravnog odbora Aleksandra Đurića, dočekala je posjetioce, ističući potencijal rijeke Save za razvoj riječnog turizma. Đurić je naglasio važnost ovog događaja za lokalnu turističku industriju i ponosno istaknuo kulturne i tradicijske aspekte područja predstavljene putnicima.

Krstarenje Dunavom i Savom, organizirano od strane najveće europske kompanije za kružna putovanja, Cruise Europe iz Pariza, predstavlja jedinstvenu priliku za istraživanje ovih rijeka i kultura duž njihovih obala. Ovo 11-dnevno putovanje kroz centralnu i zapadnu Europu završava u Sisku, naglašavajući važnost riječnog turizma kao ključnog segmenta industrije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79