Robijaši tukli Mađare nakon utakmice: “U čudu smo”

Robijaši tukli Mađare nakon utakmice: “U čudu smo”


Reprezentacije Bosne i Hercegovine je u ponedjeljak poražena od Mađarske rezultatom 2:0 u okviru četvrtog kola Lige nacija.

Utakmicu su obilježili i navijači.

Naime, na počeku utakmice su Mađari podigli parolu posvećenu bh. stanovništvu koje je pogođeno poplavama, a nakon koje su dobili gromoglasni aplauz.

Na kraju utakmice su Mađari skandalozno započeli pjevati “Ubij Srbina”, a navijanju su im se pridružili domaći navijači.

Sada se na društvenim mrežama pojavila informacija da su se navijači Mađarske i BiH, odnosno, Zeničani tukli poslije utakmice.

Prema informacijama, Mađare su napali najvatreniji navijači FK Čelik Zenica, popularno Robijaši.

Pojavili su se i snimci tuče, a navodno ima i povrijeđenih navijača.

Nakon svega se oglasila i navijačka grupa iz Mađarske. Munkás 1950 ultra grupa iz Pečuha tvrdi da su napadnuti bez ikakvog razloga i da su u čudu.

“Previše je radoznalih očiju da bismo prećutali šta se desilo. Video govori sam za sebe, sa naše strane nema šta da se krije. Istovremeno, pored činjenice da smo tačno znali gdje smo i da smo svjesni kakvo je mjesto Balkan, nismo bili ni ‘uspavani’. Teško je razumjeti situaciju kada su u prvi mah svi gostoljubivi, ljudi u kafani te časte, atmosfera na stadionu postaje potpuno prijateljska i na kraju aplaudirate jedni drugima, zajedno pjevajući.

Tri ulice dalje, raketa leti prema vama, a zatim iz mraka jure neke boce i brigada naoružana do zuba. Daleko smo od osjećaja srama pomiješanog sa samosažaljenjem i razočaranjem, zbog operacije teže povrijeđenog navijača i nekoliko lakših povreda. Nismo ništa uradili i nismo nikoga ničim provocirali. Na grupnoj fotografiji smo također namjerno naznačili da nas je 36 i da ne dolazimo praviti nerede. Tačan uzrok napada, ako ga je uopće bilo, još nije otkriven. Tražimo gdje smo pogriješili, a svakako ćemo pokušati izvući pouke iz onoga što se dogodilo. Bez obzira na ovo, odgovornost je naša i prihvatamo to”, napisali su navijači iz Pečuja na svojoj stranici na društvenim mrežama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija