Roditelji bebe Sare iznose svoju priču: Mi samo tražimo svoje dijete

Aleksandra Blagojević i Miloš Kuprešanin su roditelji bebe Sare, čija je priča nedavno postala predmet filma koji je radio Centar za istraživačko novinarstvo. Autorica filma Jelena Jevtić i producent Mubarek Asani su zajedno sa Aleksandrom i Milošem bili gosti Novog dana, gdje su detaljno govorili o nestanku bebe Sare i njihovoj borbi da saznaju istinu.

Aleksandra Blagojević, majka Sare, na početku gostovanja izjavila je: “Mi smo roditelji koji samo traže svoje dijete. Te političke institucije da su htjele reagovati, reagovale bi kada su se pojavili prvi problemi. Mi tražimo svoja prava, pravo da saznamo gdje nam je dijete.”

Miloš Kuprešanin, otac, dodao je: “Već pet i po godina pokušavamo, nakon druge ekshumacije smo vidjeli da Sare nema. Znači da je živa. Imamo još dosta roditelja koji su se javili sa sličnim problemima. Nemaju više načina kako da istražuju. Imamo još 25 roditelja koji su se javili sa sličnim problemima.”

Oboje roditelja su iznijeli svoje teškoće i traume koje su prošli nakon što su saznali za nestanak svoje bebe, ističući važnost podrške i osnaživanja drugih roditelja koji su u sličnoj situaciji.

Producent filma Mubarek Asani je naglasio iskrenu namjeru Aleksandre i Miloša u potrazi za istinom te važnost širenja svijesti o njihovoj priči.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79