Roditelji dječaka iz Ljubuškog: Ako je naše dijete krivo, neka odgovara. Ne bježimo od istine

Roditelji dječaka iz Ljubuškog: Ako je naše dijete krivo, neka odgovara. Ne bježimo od istine


Roditelji dječaka iz Ljubuškog, koji je navodno uputio prijetnje učenicima i osoblju Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića, ističu da ne bježe od odgovornosti te su spremni suočiti se s istinom.

Njihova zabrinutost eskalirala je nakon što su u utorak, 6. februara, bili obaviješteni da se njihov sin sumnjiči za upućivanje prijetnji. Roditelji su odmah sarađivali s nadležnim institucijama, dajući im na uvid mobitel svog sina i nudeći pretragu njihove kuće. Ističu kako njihov sin nije bio ni u školi ni u Ljubuškom tog dana.

Otkrivaju da njihov sin već duže vrijeme trpi vršnjačko nasilje, koje se od psihičkog maltretiranja razvilo u fizički napad. Uprkos tome, tvrde da su redovno obavještavali školu o incidentima, no smatraju da nije adekvatno reagirala.

Upravo zbog sistemskog zanemarivanja njihovog sina, roditelji su iznenađeni brzom reakcijom škole i institucija, koje su njihovog sina odmah označile kao nasilnika. Uprkos postupku, roditelji traže istinu i nadaju se da će njihov sin moći nastaviti školovanje u prikladnijoj sredini.

Roditelji ističu kako su spremni na saradnju te očekuju transparentan proces u utvrđivanju istine. Nadaju se da će se problemi s nasiljem u školi riješiti te da će njihov sin, bez obzira na ishod, moći nastaviti normalno školovanje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija