Roditelji iz Sarajeva tvrde da muškarac dira dječake i djevojčice po stražnicama. Reagovao i MUP KS

Roditelji iz Sarajeva tvrde da muškarac dira dječake i djevojčice po stražnicama. Reagovao i MUP KS


MUP KS-a je identifikovao muškarca koji je ispitan na okolnosti prijave da je počinio krivično djelo bludne radnje

Redakciji Oslobođenja se obratilo nekoliko građanki nastanjenih u sarajevskim naseljima Dobrinja i Aerodromsko Naselje navodeći da se u blizini škole koju pohađaju njihova djeca kreće stariji čovjek koji “dodiruje djevojčice po stražnjici”.
Žrtve i dječaci

Navode i to da im je poznato da muškarac živi u sarajevskom Aerodromskom Naselju, te da je i ranije prijavljivan policiji zbog napastvovanja osmogodišnjakinje, čemu je svjedočilo nekoliko učenika. Ističu da su mu žrtve i djevojčice koje se prevoze u trolejbusu.

– Radi se o čovjeku koji je već nekoliko puta prijavljivan policiji jer je uhvaćen kako dodiruje djevojčice, ali i dječake. Prošle godine je protiv njega majka osmogodišnjakinje podnijela krivičnu prijavu jer joj je dirao kćerku i to pred drugom djecom.

U naselju svi znaju za njega, a napastvovao je djevojčice i u trolejbusu, priča za Oslobođenje jedna zabrinuta majka čiji je identitet poznat redakciji. Ističe i to da je muškarac, prema riječima učenika, u nekoliko navrata pokušao da namami djecu da mu pomognu unijeti stvari u stan.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nam je rečeno da je prošle godine Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Novi Grad zaprimilo usmenu prijavu građanke da je nepoznati muškarac izvršio krivično djelo bludne radnje nad njenom malodobnom kćerkom.

Identifikacija počinitelja

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, te su identifikovali potencijalnog izvršioca, koji je ispitan u svojstvu osumnjičenog, a saslušano je više osoba u svojstvu svjedoka.

Odjeljenje za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS-a, 21. septembra 2022. kompletiralo je i predalo prikupljeni operativni materijal na ocjenu i donošenje tužilačke odluke Kantonalnom tužilaštvu, pojasnili su u sarajevskoj policiji, gdje zbog zaštite maloljetne osobe nisu mogli davati više informacija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija