Rođaci rekli tužiocu da i dalje sumnjaju da je Edina ubijena!

Mjesec i po od pogibije 56-godišnje povratnice Edine Bešlagić u dobojskom naselju Bešlagića Brdo – Gornji Šušnjari, istraga još nije dala odgovore na mnoga pitanja o njenoj smrti.


Tragovi na analizi 

Tragičnog 12. februara, sat poslije ponoći, komšije je probudila snažna eksplozija u kući nesretne žene, nakon čega je buknuo veliki požar koji je progutao kuću. Komšije pričaju da je Edina umrla u najtežim mukama, što je potvrdio i patolog u dobojskoj bolnici.

Tri puta su se na ovo mjesto vraćali policijski inspektori i okružni javni tužioci iz Doboja kako bi utvrdili o kojoj je vrsti eksplozije riječ, jer se špekuliralo da je u kući povratnice eksplodira plinska boca, koju ona, prema tvrdnji rodbine i komšija, nikad nije imala. Izuzeti su tragovi i predmeti koji će poslužiti za vještačenje u Banjoj Luci, ali rezultata još nema.
Iz Policijske uprave Doboj u jednom momentu tvrdili su da je uzrok eksplozije i požara nestručno rukovanje zapaljivim materijama. Proteklih dana u dobojsko tužilaštvo pozivani su članovi rodbine nastradale povratnice.

Bešlagić: Umrla u najtežim mukama   (Bešlagić: Umrla u najtežim mukama)
Bešlagić: Umrla u najtežim mukamaBešlagić: Umrla u najtežim mukama

Porodična tragedija

– Stigla sam iz Sarajeva na poziv Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Tužiteljica me pitala znam li je li Edina imala plinsku bocu i grijalicu na plin, na šta sam odgovorila da nije nikad ni bocu ni takvu peć imala. Kazala sam im da to odmah treba isključiti iz istrage – kaže Hata Bešlagić, tetka nastradale Edine.
Ona je naglasila kako strahuju da će se pravi razlozi Edinine smrti zataškati, jer se, kako je rekla, borila da se dokaže istina ko je 15. septembra 1993. godine u Doboju, na kućnom pragu ubio njene roditelje, amidžu i strinu.

– Ona je nekome smetala i to je razlog što je likvidirana – kazala je Hata Bešlagić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79