Rokiju dvije godine zatvora: “Daj telefon, pusti telefon”

Kantonalni sud u Zenici je 3. novembra izrekao prvostepenu presudu kojom je optuženi Roki Seidović proglašen krivim za krivično djelo razbojništva te mu je sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, saopćeno je iz ove pravosudne institucije,

Optuženi Roki Seidović je 17. avgusta ove godine oko 23:25 sati u Zenici izvršio razbojništvo nad oštećenom H. B. On je prijeteći nožem da će napasti život H. B., prišao oštećenoj dok je u ruci držala mobilni telefon „Huawei Mate 20 Lite“, u kojem se nalazila sim kartica.

– Dok je u desnoj držao nož, drugom rukom je pokušao otrgnuti H. B. mobitel iz ruke, pa kako nije uspio, podigao ruku u kojoj je držao nož, govoreći :“Daj telefon, pusti telefon“, nakon čega su se otimali za telefon dok je B. vikala:“Pusti telefon“, pa dok su se tako naguravali, uspio joj otrgnuti telefon iz ruke i počeo bježati sa mjesta događaja, navedeno je u presudi prenosi Avaz.

Oštežena je nastavila trčati za njim, stigla ga i pokušala uhvatiti za rame, kada joj je rekao:“Pusti me“ i pobjegao noseći sa sobom oduzeti telefon. Tokom bježanja odbacio svoju crvenu torbu i spao mu je kačket, koje su pronašli pripadnici MUP-a ZDK. Policajci su sustigli Rokija i tom prilikom su mu izbili nož iz ruke, a mobilni telefon mu ispao iz džepa na tlo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79