Rotvajler napao djevojčice i nanu: Žena izranjavana u očajničkom pokušaju spašavanja

Rotvajler napao djevojčice i nanu: Žena izranjavana u očajničkom pokušaju spašavanja


U selu Velika Biljanica kod Leskovca u Srbiji došlo je do strašnog incidenta kada je rotvajler napao dvije djevojčice i njihovu nanu koja je pokušala zaštititi djecu od agresivnog psa.

Incident se dogodio nešto iza 14 sati, dok je žena šetala sa svojom trogodišnjom unukom i petogodišnju djevojčicu iz komšiluka. Rotvajler je iznenada napao, ugrizao prvo kćer, a zatim i mlađu djevojčicu koja je imala sreću da su je pelene djelimično spasile. Žena je hrabro intervenirala, ali je nažalost najgore prošla, s povredama i otvorenim ranama po cijelom tijelu. Sve tri žrtve su prebačene u bolnicu Leskovac, gdje im je pružena medicinska pomoć.

Svjedok i otac jedne od djevojčica, Miloš Pejić, opisuje kako su komšije, uz velike napore, uspjeli zatvoriti psa u napuštenom dvorištu. Šokirani događajem, Pejić ističe da nije siguran je li pas vlasnički te kako su ga iz ZOO higijene prevezli kombijem.

Slađana Marković, majka napadnute trogodišnje djevojčice, naglašava ozbiljnost povreda, navodeći da je svekrvi otkinuta koža na ruci i leđima dok je pokušavala zaštititi djecu.

Nakon hitne medicinske intervencije, žena je puštena na kućno liječenje, dok je dijete primilo terapiju protiv tetanusa.

Direktor leskovačkog “Komunalca”, Vladimir Sinadinović, tvrdi da pas nije lutalica te da je boravio u domaćinstvu u selu prije incidenta. Pas je sada smješten u prihvatilište u Željkovcu, a vlasnik će vjerojatno biti procesuiran, navodi Sinadinović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija