RTRS u funkciji jednog čovjeka i jedne politike dijeli i svađa narod!

Na dnevni red Narodne skupštine stigao je Izvještaj o radu JP Radio – televizije Republike Srpske za 2017. i 2018. godinu sa Planom rada za 2019. godinu i Izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja RTRS.

Nakon što je direktor RTRS Draško Milinović završio uvodno izlaganje, poslanici opozicije su se žestoko obrušili na njega, dokazujući tezu o pristrasnosti Javnog servisa.

Poslanik PDP Jelena Trivić poručila je da informativni program RTRS “ne zaslužuje da se zove tako, nego informativni program vladajuće stranke”, piše BN.

-Njihove stranačke konferencije prenosite uživo. Da, naše konferencije prenosi neka druga televizija, ali to je privatna televizija. Ovdje postoji Zakon o RTRS, a ja ne znam da postoji zakon o BN, K3 ili nekoj drugoj privatnoj televiziji – rekla je Trivićeva.

Potom je, kao pimjer, pomenula izvještavanje RTRS o njoj, u trenutku kada se pojavila na jednom od protesta na Trgu Krajine, u društvu supruga i stranačkih kolega Branislava Borenovića i Mladena Ivanića, kao i o saslušanju u policiji.

-Od te slike ste konstruisali takav prilog da me uveče nazvao nerođeni brat da mi kaže da baba pije šećer i vodu, da je popila nekoliko tableta. Konstrukcija je bila takva kao da sam najveći kriminalac u ovoj zemlji. Drugo, ko je vama dao te informacije da sam saslušana. Ne biste smjeli to da objaviti dok se postupak ne završi. Ovi drugi privatni neka objavljuju, dok ih neko ne tuži za klevetu. Ali vi ste i moj javni servis.

Naginjite na neku stranu, ali nemojte toliko. To vrijeđa moju inteligenciju. Imam osjećaj da to niko ne traži od vas. Kada urednik RTRS vodi intervju sa funkcionerom SNSD, mene je sramota. Otkud vam pravo da mog supruga stavljate u taj kontekst? On nije javna ličnost. Što nas više blatite, sve smo jači, samo se odbija od nas. Imam osjećaj da sam razvila neki oklop – rekla je Trivićeva.

Njen stranački kolega Draško Stanivuković je na sjednicu donio iskopirane vijesti o njemu koje je objavio RTRS, ili je prenio pisanje nekih drugih medija, koje je potom – pocijepao, poručujući Milinoviću da će i “njegova karijera tako da završi”.

-Plaća vas 310.000 domaćinstava sa 28 miliona KM. A vi pišete “Ko je novo čedo engleske obavještajne službe”? Kažete Draško, prenoseći pisanje nekog izmišljenog portala. Sram da vas bude! Zatim “Stanivuković i Pravda za Davida urušavaju RS”. Kažete da je Draško napao Dodika. Šta ćemo s ovim, sud je rekao da nisam. Dočekaću da vam vidim leđa– poručio je Stanivuković Milinoviću.

Šef poslaničkog kluba SDS optužio je RTRS da nisu u funkciji javnog servisa i da ne obavljaju zakonom prediđenu ulogu.

“Vi niste televizija građana Republike Srpske, nego jedne političke stranke”, kazao je Stanić, optužujući da prave razdor među građanima Republike Srpske.

Poslanik SDS Darko Mitrić prenio je nezadovoljstvo građana koji kažu da neće da plaćaju RTV taksu jer ne gledaju RTRS, bez obzira što je to zakonska obaveza.

-Kada se gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pojavi na RTRS, mi se krstimo lijevom i desnom. Zar je moguće da u Bijeljini ne postoji ništa lijepo? Zar je moguće da ove godine niste otkupili pravo na prenos Svjetskog prvenstva u košarci? Sram vas bilo. Dalje, nedavno smo zamolili Jelenu Trivić da nam, nakon gostovanja kod vas, ispriča kako je na RTRS. Niko od nas ne zna kako izgleda zgrada RTRS, nikad tamo nismo bili. Idu izbori, nemojte ponoviti grešku da opoziciju nazivate takozvanom. To je sramno – poručio je Mitrić.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79