Rukometni reprezentativac BiH ulazi u Gradsko vijeće u Tuzli!?

Lokalni izbori završeni su u Bosni i Hercegovini, a uskoro će biti poznata sva imena u gradskim skupštinama koja će u naredne četiri godine učestvovati i kreirati lokalnu politiku.

U Tuzli je situacija poprilično jasna, veliki broj političkih subjekata prešao je izborni prag, a najviše glasova osvojio je SDP.

SDP će u Gradskom vijeću imati najveći broj zastupnika, a jedan od njih će biti i rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Alen Ovčina, piše Crna Hronika.

Na osnovu do sada obrađenih biračkih mjesta, Ovčina je osvojio više od 1.000 glasova, što ga je svrstalo u pet najuspješnijih kandidata SDP-a u Tuzli.

Na listi se našao i aktuelni šef stručnog štaba FK Sloboda Gradimir Crnogorac. Crnogorac je trenutno na 797 glasova, sa određenim šansama da se nađe u listi kandidata koji će kreirati vijeće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79