Rusija je upravo uvela sankcije Zapadu

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je novu uredbu o ekonomskim sankcijama, kojom se naređuju sankcije kao odgovor na “neprijateljske akcije stanovitih stranih država i međunarodnih organizacija”, javlja Sky News.

Podsjetimo, zapadne zemlje uvele su niz oštrih sankcija ruskim državnim kompanijama i dužnosnicima povezanim s Kremljem zbog ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela krajem veljače.

Prema novoj uredbi koju je Putin danas potpisao, Rusija će zabraniti izvoz proizvoda i sirovih materijala osobama i entitetima koje je odlučila sankcionirati.

Nova uredba također zabranjuje financijske transakcije sa strancima i kompanijama s popisa sankcioniranih te dozvoljava ruskim kompanijama i osobama koje su na udaru zapadnih sankcija da ne ispunjavaju ugovorne obaveze prema partnerima na Zapadu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79