Ruske snage u Kijevu, novinari napuštaju grad

Ruske snage u Kijevu, novinari napuštaju grad


Drugi dan je invazije na Ukrajinu. Rusija je od 4:30 sati ujutro po lokalnom vremenu izvršila napad na prijestolnicu Kijev. Agresorske snage napadaju iz više smjerova, a podržavaju ih separatisti i Bjelorusija.

Na ukrajinske gradove padaju projektili, čuju se sirene, veliki broj ljudi napušta gradove. Evropska unija je uvela novi paket sankcija protiv Moskve. Američki predsjednik Joe Biden sinoć izjavio da se SAD, za sada, neće miješati u rat u Ukrajini. Najavio je kako će Rusiju odsjeći od finansijskog svijeta.

Hrvatski narodni sabor BiH u cijelosti podržava stajalište Europske unije i pridružuje se osuđivanju agresije i invazije Rusije na Ukrajinu, stoji u saopštenju HNS-a. Ističu da su navedeni postupci grubo kršenje državnog suvereniteta Ukrajine te normi međunarodnog prava i demokracije.

Ukrajinski vojnik Vitaliy Skakun, koji se dobrovoljno javio da minira Geničeski most, nije uspio pobjeći tokom tog zadatka te se digao u zrak kako bi zaustavio ruske tenkove, navode Oružane snage Ukrajine piše N1


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija