Ružna slika jednog od ljepših izletišta: Švapska ada puna starih kreveta, frižidera, šporeta…

U blizini uređenih semberskih izletišta, kao što je i revir “Švapska ada” na Drini, izletnici svakodnevno viđaju ogromne količine čvrstog otpada, starog odbačenog namještaja, frižidera, šporeta, građevinskog šuta, plastike i svega onoga što dugoročno zagađuje prirodni okoliš, piše Avaz.

Na nedolično ponašanje neodgovornih pojedinaca ovih dana reagirali su zaljubljenici u prirodu, okupljeni oko “Udruženje ADA”. Javnosti su ukazali na problem odlaganja čvrstog otpada na lokaciji Šestića vir, nedaleko od revira “Švapska ada”.

– Jezero je ispunjeno komunalnim otpadom, dijelovima odbačenog starog namještaja. Divlje deponije preko noći niču na svakom koraku. Niko ne reaguje da bi se spriječilo nesavjesno ponašanje neodgovornih pojedinaca – upozoravaju iz ovog udruženja.

Nakon njihove reakcije, svoje aktivnosti i kontrole pojačala je Komunalna policija grada Bijeljine. Obišli su teren, a kako bi se preduzele odgovarajuće mjere na sprečavanju stvaranja novih divljih deponija na području Semberije


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79