Sa Kosova u BiH pokušao prokrijumčariti pet osoba

10.01.2021., Slavonski Brod - Pojacan promet vozila na mostu preko rijeke Save i granicnom prijelazu u Slavonskom Brodu na ulasku u RH iz smjera Bosne i Hercegovine. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Službenici Jedinice granične policije Doljani u ponedjeljak su uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine M.V. (41) nakon što je otkriven u krijumčarenju pet osoba sa područja Kosova.

Krijumčarenje je spriječeno na području opštine Ljubuški prilikom granične kontrole vozila reno, bh. nacionalnih oznaka, kojim je i upravljao spomenuti M.V.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH. Prema njegovom nalogu vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a osobe sa područja Kosova predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici JGP Doljani će Tužilaštvu BiH dostaviti izvještaj protiv M.V. o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79