Sadik Ahmetović traži posao

Na Biro za zapošljavanje u Srebrenici u januaru se prijavilo 19 nezaposlenih, među kojima je i političar Sadik Ahmetović, koji je prvi nezaposleni doktor nauka na evidenciji ovog biroa, rekao je Srni šef ove ustanove Veljko Petrović, prenose mediji.

Ahmetović je u nekoliko mandata bio poslanik i obavljao druge političke dužnosti na raznim nivoima vlasti. Doktorirao je 2015. na Univerzitetu u Tuzli na temu “Evaluacija edukacije djece sa oštećenim sluhom u BiH”.

U prošlom mjesecu sa evidencije nezaposlenih brisana je 21 osoba, jer su dobile zaposlenje.

Prema Petrovićevim riječima, u ovoj opštini ukupno je registrovano 1.768 nezaposlenih od kojih 1.254 aktivno traže posao, a 514 ih je prijavljeno radi ostvarivanja određenih prava po osnovu nezaposlenosti.

Broj nezaposlenih na kraju 2018. godine u ovom mjestu bio za 36 manji nego na kraju 2017. godine, kada je u evidenciji bilo 1.804 nezaposlenih osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments