Šahman: Niko mi ništa nije dužan, moj sin je zaradio 5.000 KM

Zastupnica SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman danas je održala press konferenciju povodom nabavke zaštitnih maski koje je Civilna zaštita kupila od firme njenog sina. Ona je istakla da je firma registrovana za više djelatnosti, a ne samo slastičarskih proizvoda. Dodala je da je njen sin došao na ideju da počne proizvoditi zaštitne maske kojih u tom trenutku nije bilo na tržištu.

“Sam je našao materijal, firmu u Tešnju, radio je 24 sata. Svi su ga zvali i snabdio je neke apoteke u Sarajevu, radio je i u RS”, kazala je Šahman.

Ona je dodala da su i nju zvali za maske s obzirom da ja farmaceut, ali nije mogla pojasniti kako je Civilna zaštita KS znala da on ima maske.

“On je dobio poziv iz CZ. Na cijelom ovom poslu je zaradio nepunih 5 hiljada KM koje nisu dovoljne da se pokriju troškovi proizvodnje u Tešnju. Sto ljudi dodatno je zaposleno tamo da proizvodi maske i išao je dva puta dnevno tamo”.

Kazala je da je ona svjesna da je pod lupom te da je svom sinu teret kada je riječ o poslu. Na pitanje kako komentariše navode opozicije da je ova nabavka dug za 18. ruku pri formiranju Vlade KS Šahman je rekla da nije nikome dužna, a ni njoj niko.

Kazala je da je njen sin nabavljao maske po cijeni 0,8 a prodavao po 0,9 KM te da mu neki poslovi još nisu plaćeni.

Civilna zaštita KS nabavila je od firme Panta Rei 50.000 zaštitnih pamučnih maski u trenutku kada su robne rezerve bile opustošene, kazala je Šahman za NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79