Sahranjena Joka Milovanović, majka 3 poginula borca Vojske Republike Srpske

Na mjesnom groblju Mirosavci u opštini Lopare danas je sahranjena Joka Milovanović, majka tri poginula borca Vojske Republike Srpske, Miodraga, Tripuna i Đoje. Baka Joka Milovanović preminula je juče u 90. godini.

Ona je za RS dala ono što joj je najdraže za svakog roditelja – tri sina koji su svoje živote položili za temelje otadžbine, a nakon rata sahranila je i četvrtog sina.

Sigurno je da ne postoji prava mjera, niti riječi kojom se može izmjeriti bol majke koja je u toku rata sahranila tri sina. Nažalost, prije smrti, ostala je bez još jednog sina Božidara, čime je tragedija ove majke bila još veća. Živjela je od uspomena i sjećanja na poginule sinove. Danas se opraštamo od naše bake Joke, jedne od pet majki u Republici Srpskoj, koje su u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubile tri sina i jedne od pet majki heroina koje su izdržaje nemjerljiv majčinski bol za gubitkom djece, poručili su ispred opštinske Boračke organizacije Lopare.

– Stoički je baka Joka podnosila najtežu bol koja može snaći majku. Niz njeno izborano i napaćeno i od bola zgrčeno lice, kao kiša tekle su suze, a kad ih je više nestalo nastavljala je da jeca njena bolna duša. I pored svih životnih nedaća, baka Joka okuplja preostali dio porodice i ostaje njen stub sve do svoje smrti – rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare, Risto Radić.

Sahrani su prisustvovali rodbina i prijatelji, Boško Tomić, izaslanik srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, načelnik opštine Lopare Rado Savić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić, predstavnici Boračke organizacije Lopare i Boško Tomić, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Saučešće porodici uputili su najviši zvaničnici, predsjednik Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković piše Srpskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79