Samo u BiH: Katica pohvalio MUP KS, OSA otkrila ubice, a pohapsila ih policija iz RS!

Konačno se oglasio i ministar unutrašnjih poslova KS o ubistvu na Stupu, Admir Katica.

I to, gdje je očekivano, na društvenim mrežama. Ni press konferencije, niti bilo čega. Samo društvene mreže.

Iako se ubistvo desilo u utorak, u 16:30 sati, u naseljenom mjestu, naselju Stup – Bulevar Katica je dva dana kasnije, pohvalio rad službenika MUP-a KS!?

– U manje od 24 sata, naši službenici, u saradnji s agencijama MUP RS, OSA, Granična policija, Europol i Švedska policija, su identificirali, locirali i stavili pod kontrolu počinioce i saučesnike, odnosno tri osumnjičena lica za napad – naveo je Katica.

Zatim se pohvalio dalje.

– Izuzetno sam ponosan na ovu aktivnost gdje su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS još jednom pokazali zašto nose epitet jednih od najspremnijih i najboljih u regionu – ispalio je Katica, koji je godinama na čelu MUP-a KS, a da sigurnosna situacija u KS nikad nije bila gora.

Pljačke, ubistva, paljevine vozila. Droga, plaćene ubice…

Podsjetit ćemo ministra da su pripadnici OSA-e otkrili gdje se nalaze ubice, a da su ih uhapsili pripadnici policije sa Sokoca i Pala, uz saradnju sa švedskim Europolom. Pripadnici MUP-a KS samo su ih preuzeli i dovezli u Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79