Slijede hapšenja u slučaju Davida Dragičevića!?

epa06684069 Several thousand citizens of Banja Luka, Prijedor, Modrica, Tuzla, Zenica, Sarajevo and other cities of Bosnia gathered in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina, 21 April 2018 asking for justice for 21 year old David Dragicevic, whose body was found in the river Vrbas. EPA-EFE/VLADIMIR STOJKOVIC

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u narednim će danima na području Banje Luke poduzimati intenzivne istražne radnje s ciljem okončanja istrage koja se vodi u predmetu „David Dragičević“ za krivično djelo teško ubistvo, saznaje „Dnevni avaz“.

U narednim bi danima, prema našim informacijama, trebalo biti uhapšeno nekoliko osoba koje se dovode u vezu s ubistvom mladića Davida Dragičevića.

Preuzet predmet
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta u vezi s nestankom i smrću Davida Dragičevića iz Banje Luke. To se dogodilo u aprilu 2021. godine.

Predmet vodi tužiteljica Ozrenka Nešković.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Okolnosti pod kojima je umro još nisu razjašnjene, ali bi istraga koju je preuzelo Tužilaštvo BiH konačno trebala rezultirati hapšenjima odgovornih.

Otkrivanje istine
Od kraja marta 2018. godine roditelji mladića Davor Dragičević i Suzana Radanović te članovi grupe “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine organizirali su protestna okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Roditelji su ekshumirali tijelo Davida Dragičevića u martu 2019. i prebacili ga u Austriju, nezadovoljni istragom, pritiscima te hapšenjima građana koji su ih podržavali.

Nada oca Davora
Davor Dragičević, Davidov otac, nakon što je Tužilaštvo BiH preuzelo istragu, kazao je da ne gubi nadu.

– Nade moje, porodice i grupe “Pravda za Davida” i svih ljudi koji nas podržavaju su okrenute prema Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić. Svjestan sam da će u narednom periodu biti još jači pritisak kako na nas tako i na Tužilaštvo BiH od MUP-a RS, koji je odgovoran za otmicu i ubistvo mog sina. Muriz, Ifet, grupa “Pravda za Davida i Dženana” i ja nikad nećemo odustati dok svi odgovorni u oba slučaja ne budu zakonski procesuirani. Njihov kraj je naš početak – rekao je tada Davor Dragičević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79