Sandžaklije čestitale Željki Cvijanović Dan nezavisnosti BiH. Ona poručila da ne prima čestitke povodom “morbidnog datuma”

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović danas je dobila čestitku povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, a ubrzo je na Instagramu uputila užasan odgovor.

Naime, na adresu njenog Kabineta stiglo je pismo iz Stranke demokratske akcije – Sandžak.

“Na današnji dan prije 31. godinu građani BiH su jasno rekli da hoće da grade samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih građana i naroda, koja je priznata u Ujedinjenim nacijama. Želja mi je da BiH, kao suverena, jedinstvena i demokratska država, zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom bude ravnopravna članica EU i NATO saveza”, navedeno je u pismu koje potpisuje Sulejman Ugljanin.

Željka Cvijanović je ubrzo odgovorila na Instagramu i Dan nezavisnosti države na čijem je čelu nazvala “morbidnim datumom”.

“Nije moj praznik i ne primam čestitke povodom ovog morbidnog datuma! Uzgred rečeno, BiH nema zakon o praznicima, a jedino što se zajednički obilježava su Nova godina i Prvi maj”, napisala je.

Podsjetimo, prije par dana je Cvijanovićka izjavila kako oni u Republici Srpskoj ne proslavljaju Dan nezavisnosti i ta im daj dan nosi samo ružne uspomene.

Cvijanović o Danu nezavisnosti: Mi u Republici Srpskoj to ne proslavljamo, taj dan nosi samo ružne uspomene i slike

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79