Sanel Kajan upozorava na situaciju u Mostaru: Postavljanje smrtovnica “balijama”

Sanel Kajan, zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, izvijestio je javnost o uznemirujućim događajima u Mostaru.

Na društvenim mrežama podijelio je fotografije lažnih smrtovnica, upaljenih svijeća i pogrebnih vijenaca koji su osvanuli u istočnom dijelu grada, posebno u naselju Donja Mahala.

Prema Kajanovim riječima, incident su izazvale “nepoznate osobe” koje su postavile smrtovnice nogometnom klubu Velež, označavajući “ožalošćene” uvredljivim nazivom “Balije”.

Foto: Facebook/ Sanel Kajan

Uz ove provokativne akcije, područje je bilo meta nadlijetanja dronova, što dodatno podiže napetost među stanovnicima.

Ova neslavna dejanja su samo dio šire slike napetosti koja traje između dvije navijačke skupine iz Mostara, gdje se rivalstvo među njima već dugo vremena manifestuje kroz opasne i ilegalne aktivnosti. Ranije incidente uključuju napade kiselinom na stadion Veleža i upade naoružanih navijača Zrinjskog u domove navijača Veleža.

Kajan upozorava na ozbiljnost situacije, ističući da je politička pasivnost doprinijela trenutnom stanju u kojem se Bošnjaci u Mostaru osjećaju ne samo ugroženo, već i otvoreno u opasnosti.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79