Sanja Vulić SDS-u: Na vašu žalost, Dodik će nastaviti pobjeđivati

Sanja Vulić SDS-u: Na vašu žalost, Dodik će nastaviti pobjeđivati


Potpredsjednica SNSD-a, Sanja Vulić, uputila je oštre kritike prema zvaničnicima SDS-a koji su pozvali stanovnike Republike Srpske da se oslobode “totalitarnog režima” Milorada Dodika.

Vulić je optužila SDS za pokušaj manipulacije i sklopljenih dogovora sa međunarodnom zajednicom.

“SDS treba mobilizirati građane i istjerati Vanju Bjelicu Prutina, ‘njihovu osobu’ koja ih je izdala,” kazala je Vulić, aludirajući na neslaganja unutar stranke.

Vulić je dalje iznijela tvrdnje o navodnom scenariju koji uključuje međunarodnu zajednicu i čelnike SDS-a:

“Prvo ćemo vam zabraniti kandidovanje, ali će vam ‘SDS – volja naroda’ biti pokrivalica. Zatim ćemo do avgusta SNSD-u uzeti delegata u Domu naroda, a u septembru slijedi rekonstrukcija Vijeća ministara gdje ćemo na pijedestal vratiti Mirka Šarovića i još par podobnih međunarodnom faktoru. Za vas će to biti odskočna daska u izbornoj kampanji.”

U svojoj poruci, Vulić je izrazila uvjerenje u neprestani uspjeh Milorada Dodika: “Oni koji su sa svojim narodom i Republikom Srpskom trajat će vječno, a Milorad Dodik, vaš kamen spoticanja i čovjek kojim su opsjednuti i Murphy i ‘turista’ Schmidt, trajat će i pobjeđivat će na vašu i njihovu žalost, jer voli svoj, srpski narod i samo narodu RS-a polaže račune, a ne strancima i ambasadama.”

Ovim izjavama, Vulić je jasno stavila do znanja da vjeruje u Dodikovu trajnu podršku među stanovnicima Republike Srpske i njegovu sposobnost da nastavi pobjeđivati uprkos kritikama i opozicijskim pokušajima da ga smijene.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija