Sanja Vulić: Srpsko jedinstvo u Sarajevu porazilo SDA, Nešić nije smijenjen

Sanja Vulić: Srpsko jedinstvo u Sarajevu porazilo SDA, Nešić nije smijenjen


Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić, osvrnula se na glasanje za smjenu ministra sigurnosti Nenada Nešića, ističući kako je SDA pretrpjela još jedan poraz, dok je srpsko jedinstvo pokazalo svoju snagu.

Sanja Vulić je pozvala Mladena Bosića iz SDS-a da objasni svoju uzdržanost tokom glasanja o smjeni ministra Nešića, što je inicirao Klub poslanika SDA. Vulić je Bosića nazvala “Mustafa Bosić” te ga optužila da je svojim postupkom podržao Amora Mašovića, kojeg je optužila za lažiranje broja stradalih Srba i prikrivanje ratnih zločina počinjenih od strane muslimanskih snaga.

“Ovim potezom, Bosić je jasno pokazao da je stao uz Amora Mašovića i podržao njegove navodne laži o srpskim žrtvama,” izjavila je Vulić, prenosi RTRS.

Vulić je također naglasila kako Bosićev stav predstavlja izdaju srpskog naroda i Republike Srpske, te da je njegov glas bio suprotan interesima Srba. Pojasnila je kako je inicijativa za smjenu Nešića potekla zbog njegovih medijskih izjava o, kako je navela, “lažnim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici i srebreničkim žrtvama.”

“Ovaj potez SDA bio je usmjeren na smjenu srpskog ministra jer je govorio istinu o falsifikovanju broja bošnjačkih žrtava,” rekla je Vulić, dodajući kako je srpsko jedinstvo u Sarajevu spriječilo smjenu Nešića i očuvalo interese Republike Srpske.

Vulić je pohvalila poslanike koji su glasali protiv smjene ministra Nešića, uključujući Nebojšu Radmanovića, Miroslava Vujičića, Obrena Petrovića, Ljubicu Miljanović, Milorada Kojića, Čedomira Stojanovića, Milana Petkovića, Branislava Borenovića i Darka Babalja, naglašavajući njihovu svijest o važnosti srpskog jedinstva.

“Mladen Bosić je pokazao svoje pravo lice, ponašajući se kao kvazipolitičar koji slijedi naredbe stranaca i prijatelja iz SDA, žrtvujući time SDS i srpski narod,” zaključila je Vulić, dodajući da je Bosić iznevjerio i svog stranačkog kolegu Darka Babalja, koji je pokazao zrelost i patriotski odnos prema Republici Srpskoj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija