Saobraćajni policajci od građanina uzeli 150 KM

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni su suspendovani do okončanja postupka

Uprava za organizovani i teški kriminalitet podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv dvojice saobraćajnih policajaca Z.K. i D.P. zbog primanja mita.

Izvještaj je kako je saopšteno iz MUP RS podnesen Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Policajci su uzeli 150 maraka od građanina koji je uhvaćen tokom policijskog časa. Građanin ih je prijavio i prepoznao kasnije tokom istrage.

Saobraćajni policajci se sumnjiče da su navedeno kirivčno djelo počinili za vrijeme proglašenog vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni su suspendovani do okončanja postupka.

– MUP Republike Srpske se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP-a da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP-a Republike Srpske da svoje poslove i zadatke obavlja profesionalno i zakonito – saopštili su iz MUP RS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79