Sarajevo bliže Španiji: Počeli pregovori o redovnoj liniji Sarajevo – Madrid

Međunarodni aerodrom Sarajevo je bio domaćin charter leta španske aviokompanije Iberia, koji je doveo turiste iz Kraljevine Španije. Ovaj dolazak španskih posjetilaca predstavlja važan korak u jačanju turističke ponude glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Po dolasku, turisti su srdačno dočekani prigodnim poklonima koje su im uručili predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo “Visit Sarajevo” i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u saradnji s domaćim brendom Lasta.

Ove aktivnosti su realizovane uz podršku ambasade BiH u Kraljevini Španiji.

Projekt je realizovan u saradnji s vodećim španskim tour operatorom, agencijom SamaTravel Touroperador, dok je Aerodrom Sarajevo inicirao pregovore s aviokompanijom Iberia o uspostavi redovne linije Madrid-Sarajevo.

Dolazak španskih turista predstavlja važan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje.

Očekuje se uspostavljanje direktnog leta na relaciji Sarajevo-Barselona, što bi dodatno unaprijedilo turističke veze između Bosne i Hercegovine i Španije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79