Foto: CH
Sarajevo: Dva mladića uhapšena, bili su naoružani pištoljima

Sarajevo: Dva mladića uhapšena, bili su naoružani pištoljima


Pripadnici sarajevske policije (MUP KS) uhapsili su jučer dvije osobe zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Radi se o 30-godišnjem N.Š. i 27-godišnjem Dž.P.

Iz MUP-a KS su objavili detalje hapšenja.

“U 16:25 sati policijski službenici Jedinice interventne policije lišili su slobode N.Š. (30) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a kod kojeg je pronađeno i oduzeto oružje – jedan pištolj i 84 komada municije”, navodi se u izvještaju MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Samo pet minuta kasnije policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode Dž.P. (27) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje ili nošenje vatrenog oružja, a kod kojeg je pronađeno i oduzeto oružje – jedan pištolj i šest komada municije.

O ovome je takođet obaviješten dežurni tužilac KTKS, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija