Konaković o helikopteru MUP-a KS: Ovo je primjer kako se ne treba osvrtati na hejtere i na podmetanja SDA i DF

Konaković o helikopteru MUP-a KS: Ovo je primjer kako se ne treba osvrtati na hejtere i na podmetanja SDA i DF


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica jučer je sa direktorom firme Shot d.o.o. Zenica Vedranom Ključaninom potpisao ugovor vrijedan 30.340.000 KM (bez PDV-a), a prema kojem će MUP KS nabaviti helikopter BELL 412EPX.

Helikopter će morati u Sarajevo doći u roku od 2 godine.

Katica je rekao kako je ovo historijski trenutak za MUP KS, ali i čitav Kanton Sarajevo.

Osim policijskih potreba, helikopter će služiti i za hitni medicinski transport, evakuacije, pomoć u stanju poplava, odrona, požara, zemljotresa ili bilo kakvoj drugoj nepredviđenoj situaciji.

Lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković je na Facebook postu pohvalio rad Admira Katice, Elvedina Okerića, Kemala Ademovića i Vlade Kantona Sarajevo, ali je i kritikovao i optužio SDA i DF na podmetanja i laži.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti.

“Kanton Sarajevo napokon kupuje helikopter. Važan za operativne zadatke MUP-a KS, a po potrebi i drugih agencija.

Naši građani neće ovisiti o dobroj volji ili političkim odlukama drugih kada im zatreba hitni medicinski transport, evakuacija, pomoć u stanju poplava, odrona, požara, zemljotresa ili bilo kakvoj drugoj nepredviđenoj situaciji.

Koliko je samo bilo otpora, podmetanja i laži o ovoj nabavci.

Riješena je i dilema o realnoj cijeni pa smo došli do podatka da smo platili manje nego susjedne zemlje i da je sve naravno zakonito i transparentno.

“Što se Evrope tiče, prva ga je nabavila susjedna Hrvatska, u julu 2022. godine po cijeni 36.294.975 eura sa PDV-om za dva helikoptera (oko 70.986.800 KM). MUP Kantona Sarajevo nabavlja jedan helikopter po cijeni od 30.340.000 KM (bez PDV-a)”

Ovo je primjer kako se ne treba osvrtati na hejtere, na podmetanja SDFA destruktivne opozicije i sve druge koji opstruiraju donošenje odluka.

Ovako će završiti i sva druga podmetanja, sve druge laži i destrukcije ako budemo hrabra i odgovorna vlast”, tvrdi Konaković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija