Sarajevo i BiH postaju divlji zapad: Šta radi policija, ministri Katica i Isak, premijeri Uk i Nikšić i ostali osim što primaju plate?

Sinoć se u Sarajevu, u najstrožem centru grada, kod hotela Evropa, desila još jedna pucnjava. Amir Pašić Faćo je ranjen, pogođen je najmanje šest puta, u nogu, ruku i ima povrede na glavi.

Faćo nije životno ugrožen i noć je proveo na KCUS-u. Na snimcima se vidi kako je, nakon što je ranjen, na nogama otišao do vozila Hitne pomoći.

Ranjeni Amir Pašić Faćo je nakon ranjavanja psovao upravo ministru vanjskih poslove, što su kamere zabilježile, vjerujući da je njegovo ranjavanje povezano s Konakovićem i narko kartelom.

Inače ministar vanjskih poslova, Elmedin Konaković, sve se češće povezuje s narko kartelom Tito i Dino, sa vođom Edinom Gačaninom.

Također, oko 19h u ulici Hekim Oglu Ali-paše, na području sarajevske općine Novi Grad, dogodila se još jedna drama. Pred porodičnom kućom je teško povrijeđena jedna osoba. 33-godišnjak je, prema nezvaničnim informacijama, fizički izbacio drugu osobu iz kuće, nasrnuo na njega oštrim predmetom, a zatim pokušao da ga pregazi automobilom.

Sarajevo, a i šira okolica, počinju ličiti na Divlji zapad. Policija i sudstvo su sami nemoćni.

Kantonalni ministar policije Admir Katica ne zna uopšte koje su njegovo ovlasti i šta treba da radi. Federalni ministar policije Ramo Isak ima svoje prioritete, poput objavljivanja storyija na instagram te vožnju helikopterom.

Dalje navodeći, državni ministar sigurnosti Nenad Nešić, svakako Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, ali prima platu od nje i na budžetu je. Pun je skandala i izjava, te sve više liči na adolescenta koji ne razmišlja svojom glavom, već se vodi nagonima.

Sve ostale relevantne agencije ne čine dovoljno da se ova situacija smiri. Kantonalni premijer Nihad Uk, koji je došao na tu funkciju bez relevantnog iskustva, te federalni premijer Nermin Nikšić, koji je izjavio da ide u političku penziju i čini se da mu je cilj samo primati platu do penzije, također ne ulijevaju povjerenje građanima.

I dok nas ti ljudi uvjeravaju da je sve u redu, građani Sarajeva ne smiju izaći na ulice u strahu od zalutalog metka.

Situacija je alarmantna i potrebne su hitne i konkretne mjere kako bi se osigurala sigurnost svih građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79