Sarajevo još nema letove za Ankaru

Sarajevo još nema letove za Ankaru


Sarajevo se može pohvaliti velikim brojem letova za Istanbul, sa 34 sedmična leta ovog proljeća koje obavljaju tri aviokompanije. Tokom prošlog ljeta, Sarajevo je također imalo 10 letova za Antaliju, dva leta za Bodrum i ove godine dodane letove za Izmir.

Osim toga, sarajevski aerodrom nudi brojne letove za destinacije na Bliskom istoku, više nego bilo koji drugi aerodrom u regiji.

Međutim, nedostatak letova za Ankaru iz Sarajeva predstavlja iznenađenje. U poređenju s regijom, Beograd ima sedam sedmičnih letova za Ankaru, a Podgorica dva, što čini ukupno devet sedmičnih letova. U tom kontekstu, realno je i potrebno da Sarajevo ima direktne letove za Ankaru.

Turska je najpopularnija destinacija iz Sarajeva, te je važno da sarajevski aerodrom motivira aviokompanije da uvedu liniju za Ankaru, koja bi zasigurno bila uspješna, piše regionalni avioportal Zamaaero.

Sarajevo već ima letove za nekoliko destinacija u Turskoj (Istanbul, Izmir, Antalija, Bodrum), kao i za Ujedinjene Arapske Emirate (Dubai, Abu Dhabi, Sharjah), Saudijsku Arabiju (Jeddah, Riyadh, Medina), Egipat (Hurghada), Bahrein, Kuvajt, Jordan (Amman), Tunis (Monastir) i Katar (Doha).

Pored ovih destinacija, Sarajevo bi trebalo uspostaviti letove i za druge muslimanske zemlje, uključujući Dammam (Saudijska Arabija), Beirut (Libanon), Muškat (Oman), Teheran (Iran), Baku (Azerbajdžan), Karachi ili Islamabad (Pakistan), Jakartu (Indonezija), Astanu ili Almaty (Kazahstan), Taškent (Uzbekistan), Kairo (Egipat) i Tunis (Tunis).

Također, nije nelogično razmotriti linije koje bi povezivale Sarajevo s Prištinom, što bi dodatno povećalo povezanost i dostupnost glavnog grad.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija