Sarajevo se suočava s najezdom štetočina: Pacovi, žohari i stjenice bez adekvatne deratizacije

Stanovnici Sarajeva suočavaju se s ozbiljnim problemom najezde štetočina, uključujući pacove, žohare i stjenice, dok adekvatne mjere deratizacije i dezinsekcije izostaju. Ova situacija izaziva zabrinutost među građanima koji strahuju za svoje zdravlje i sigurnost.

Prema izvještajima, broj prijava o prisutnosti ovih štetočina značajno je porastao u proteklim mjesecima.

Pacovi su viđeni u stambenim zgradama, dvorištima, pa čak i u centralnim dijelovima grada. Žohari i stjenice dodatno pogoršavaju situaciju, što predstavlja ozbiljan problem za higijenske uvjete u gradu.

Mnogi građani izražavaju nezadovoljstvo zbog nedostatka pravovremenih i učinkovitih mjera deratizacije i dezinsekcije.

Stručnjaci upozoravaju da ovakve najezde mogu dovesti do širenja zaraznih bolesti i drugih zdravstvenih problema. Također, naglašavaju da je hitno potrebno poduzeti mjere kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Gradske vlasti su svjesne problema i najavile su planove za intenziviranje aktivnosti na deratizaciji i dezinsekciji. Međutim, građani su skeptični i traže brza i konkretna rješenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79