Sarajevo se udružuje u borbi protiv plastičnog zagađenja: Akcija čišćenja lokaliteta Barice

U skladu s ciljevima očuvanja okoliša i povodom Dana planete Zemlje, KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo organizira akciju čišćenja na lokalitetu Barice, Općina Stari Grad, koja će se održati u subotu, 20.04.2024. godine. Ova akcija, pod motom “Planeta protiv plastike”, ima za cilj podići svijest o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša.

Termin održavanja akcije čišćenja je od 11:00 do 12:30 sati, a organizatori su osigurali besplatan prevoz autobusima GRAS-a s lokacije Park – Barice i nazad. Polazak je predviđen u 10:00 sati iz Parka, a povratak u 13:00 sati s Barica, što omogućava svim zainteresiranim građanima da se pridruže akciji bez ikakvih prepreka.

U sklopu akcije, sudionicima će biti osigurana oprema u obliku rukavica i kesa za prikupljanje otpada kako bi se osigurala sigurnost čišćenja. Nakon završetka akcije, svi sudionici imat će priliku osvježiti se i dobiti lunch paket kao znak zahvalnosti za njihov trud i doprinos.

Ova akcija nije samo prilika da se fizički očisti lokalitet Barice od otpada, već i da se promoviše svijest o važnosti očuvanja okoliša te da se potakne građanska odgovornost i solidarnost. KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo poziva sve građane da se pridruže ovoj hvalevrijednoj inicijativi i pokažu da zajedno možemo učiniti velike promjene za bolju budućnost naše planete.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79