Sarajevo uskoro dobija novu transverzalu

Sarajevo uskoro dobija novu transverzalu


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, obišao je radove na IX transverzali i njenom spoju s autoputem. Tokom posjete, ministar je razgovarao s predstavnicima izvođača radova i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, Selmirom Kovačem, o trenutnom statusu projekta.

„Veoma sam zadovoljan što smo došli do ove faze u ovom najznačajnijem projektu za Kanton Sarajevo. Mnogo izazova je bilo i još uvijek ih ima, ali pokušavamo zajedno sa svim stranama pronaći najbolja rješenja. Uskoro nas očekuje i završetak radova,“ istakao je ministar Šteta.

IX transverzala predstavlja kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja, koji će spajanjem s autoputem stvoriti potpuno novu saobraćajnu cjelinu. Ova povezanost omogućit će direktnu vezu između Alipašinog Polja i ulice Safeta Zajke, te autoputa.

„U narednim mjesecima imat ćemo priliku vidjeti značaj ulaganja u nove saobraćajnice i nadam se da će nam ovo biti motiv za nastavak izgradnje, kako bi se građanima omogućio kvalitetniji standard života,“ dodao je ministar Šteta.

Završetkom radova očekuje se smanjenje gužvi na ulazu i izlazu iz Sarajeva u ovom izuzetno opterećenom dijelu grada, čime će se povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Izvođač radova je kompanija „Euroasfalt“.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija