Sarajevo uspostavilo direktnu avioliniju s Atinom

Foto: Aegean

Grčki nacionalni avioprevoznik Aegean, član Star Alliancea, uspostavio je direktne letove između Atine i Sarajeva, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prvi Aegean let iz Atine sletio je sinoć u 21:30 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su predstavnici aerodroma zajedno s ambasadoricom Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, Ioannom Efthymiadou, dočekali delegaciju Aegeana.

Ljubazno osoblje aerodroma poželjelo je toplu dobrodošlicu putnicima iz Atine, uručivši im simbolične poklone prilikom izlaska iz aviona.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo povodom uspostavljanja nove linije. “Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atinom i širom mrežom putovanja koju nudi Aegean. Radujemo se što našim građanima pružamo više mogućnosti za putovanja, ali i što promovišemo Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke,” kazao je Bajić.

Pepi Stamati, zamjenik CCO za mrežu i prihode Aegeana, istakao je značaj nove linije: “Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili direktnu liniju od Atine do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja. Putnici iz Sarajeva sada imaju priliku letjeti direktno do Atine za samo sat i 15 minuta. U isto vrijeme, putnici iz Grčke i naše međunarodne mreže mogu posjetiti Sarajevo i istražiti njegove ljepote. Povodom naše 25. godišnjice, želim istaknuti da ćemo nastaviti pružati izvanredno iskustvo našim putnicima, povećavajući povezanost i potičući ekonomski rast na atraktivnim destinacijama.”

Redovni letovi između Sarajeva i Atine planirani su od 1. juna 2024. do kraja septembra 2024. godine, dva puta sedmično, utorkom i subotom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79